Din bani publici, Primăria Bistrița dă 1 milion de lei la handbal! Crețu a stat închis în birou și NU a participat la conferința de presă! Viceprimarii și consilierii locali au ieșit la poza de grup! TOTAL buget promis pentru CSM Bistrița, de la Primărie + CJ: 4 MILIOANE de lei!

CSM Bistrița primește 1 milion de lei de la Primăria Bistrița, bani pentru turul de campionat din sezonul 2017 – 2018. La conferința de presă au fost prezenți cei doi viceprimari, reprezentanții partidelor din Consiliul Local,respectiv Sorin Hangan (PNL), Antal Attila UDMR și antrenorul Horațiu Pașca.

Primarul Crețu a refuzat să iasă public și să puncteze la imagine, odată cu anunțul privind finanțarea de 1 milion de lei.

Cristi Niculae: „Am decis să elaborăm un proiect de hotărâre de Consiliu Local, privind finanțarea echipei de handbal CSM Bistrița, proiect care va fi inițiat și aprobat de către toți consilierii locali. Sunt bucuros că toți colegii consilieri, indiferent de partidul din care fac parte au agreat și susțin acest proiect și eu cred că acest prim pas pe care-l facem, acest prim demers să aibă și o valoare simbolică… să găsim înțelepciunea și echilibrul și maturitatea necesară elaborării acestui proiect pentru cetățenii municipiului Bistrița.”

Gelu Muthi vrea bani pentru toate sporturile din oraș!

„Așa cum finanțăm reabilitarea unor străzi, cred că trebuie să finanțăm și sportul. Aum, în momentul de față vorbim de handbal, dar cred că trebuie să ne gândim la toate sporturile care se practică în municipiul Bistrița.” a declarat viceprimarul ALDE.

Hangan zice că el cu liberalii au dat start-ul, Radu Moldovan și compania au desăvârșit opera!

Sorin Hangan susține că a început acest demers împreună cu prietenul său, Crin Pântea și Ioan Peteleu, cu care în trecut au fost la Zalău și au studiat sistemul implementat acolo: juniori 1, juniori 2, antrenori, echipa mare. Hangan se bucură că acest proiect a fost preluat din mers de Radu Moldovan și că acum CSM Bistrița este un proiect de perspectivă pentru municipiu.

Bugetul este unul suficient, dar NU pentru cupele europene!

„Trebuie să privim acest proiect mai complex… ținta noastră este de a redescoperi acele talente, sigur că ne putem mulțumi ca un început, ca un prim sezon pentru locul 7. Sigur, putem să ne gândim pentru anul viitor, dacă ne dorim putem discuta un buget dacă dorim să jucăm în  cupele europene, nu neapărat în Liga Campionilor” a completat Hangan.

 

 

q2

q4

 

 

 

 

 

 

Deși președintele Consiliului Județean s-a hazardat și a anunțat că în sezonul următor are pretenții de cupe europene, Horațiu Pașca a fost mai moderat! Zice că NU vrea să ardă etape!

„E un mare plus pentru noi venirea primăriei și Consiliului Local alături de noi și sper să fie unul de foarte lungă durată. Întotdeauna mi-am dorit când am început așa am fost educat să cred că în momentul în care sari niște etape, totul s-ar putea să se prăbușească la un moment dat. Fără a avea ambiții foarte mici, am creat un proiect care se întinde până în 2025… cred în această idee de a construi stabil în timp. Ținta mea 2023 – 2025 este ocuparea unuia din primele 2 locuri din campionat. Cred că NU mai devreme de 2019 -2022 ne putem propune un obiectiv de cupe europene. Cred că trebuie să creștem stabil… eu personal mi-am propus  să ocupăm un loc mai bun ca anul trecut. Sala Polivalentă este într-o modernizare, fără a supăra pe nimeni, NU suntem pregătiți logistic pentru a juca în cupele europene, pentru că sala NU știu cât de pregătită e. Ambițiile sunt foarte mari, am preferat întotdeauna să o luăm pas cu pas, nesărind niște etape, petru că am niște exemple: HCM Baia Mare a ars intens, a jucat 3 ani în Liga Campionilor și acum se zbate undeva în Liga a II-a încercând să promoveze . Mai avem exemplul Ploieștiului care calificat din Cupele Europene, anul următor s-a destrămat, pentru că din punctul meu de vedere a ars niște  etape. ” a completat antrenorul CSM Bistrița.

 

În total, CSM Bistrița primește 1 milion de lei de la Primăria Bistrița și 1 milion de lei de la Consiliul Județean, bani pentru turul de campionat al sezonului 2017 – 2018, urmând ca în  retur, echipa de handbal să mai primească 1 milion de lei de la fiecare instituție în parte. La aceste sume se adaugă și contribuțiile unor sponsori care au venit aproape de echipă.