100 de platforme de colectare a deşeurilor din Bistrița vor fi modernizate prin PNRR; contractul de finanțare, semnat

Primăria Bistrița a anunțat că a obținut finanțare prin PNRR pentru un proiect care vizează modernizarea unui număr de 100 de platforme de colectare a deșeurilor.

Potrivit municipalității, valoarea totală a proiectului depăşeşte 13 milioane de lei, din care circa 11 milioane de lei sunt asigurate prin PNRR, diferenţa urmând să fie suportată de la bugetul local.

Contractul de finanţare a fost semnat la data de 18 mai, iar perioada de implementare a proiectului este de 19,5 luni, respectiv până la data de 31 decembrie 2024.

Primăria Bistrița precizează că platformele de colectare vor fi modernizate prin schimbarea sistemului de colectare şi folosirea unei noi tehnologii.

”Noua tehnologie de colectare selectivă – punct subteran de colectare a deşeurilor – reprezintă o soluţie tehnică ce respectă toate obligaţiile legale impuse prin lege şi ajută la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei şi sunt urmărite în principal următoarele obiective: eficientizarea spaţiilor de amenajare pentru colectarea deşeurilor; o organizare superioară a serviciului de salubrizare, compatibilă cu necesităţile actuale; limitarea totală a accesului uman şi al animalelor, rozătoarelor, insectelor la deşeuri; reducerea mirosurilor neplăcute prin stoparea vandalizării şi a accesului uman sau animal la deşeurile colectate; eliminarea conectării la canalizare – punctul de colectare subteran este un sistem etanş prin construcţie; reducerea impactului asupra sănătăţii publice; încadrarea în orice peisaj urban şi arhitectural”, precizează Primăria Bistrița.

Investiția urmăreşte rezolvarea problemelor de mediu asociate generării şi gestionării deşeurilor, precum şi dezvoltarea unui sistem integrat de gestiune a deșeurilor care să îmbunătățească nivelul de trai al cetățenilor şi să atingă țintele de colectare şi reciclare a deşeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!