17 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, depistaţi de polițiști

FOTO cu caracter ilustrativ

Un număr de 17 elevi ai unor școli din județul Bistrița-Năsăud au fost prinși de polițiști în timp ce absentau nemotivat de la cursuri. 

Elevii au fost prinși în timpul unei acțiuni de control pe care polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat-o la data 11 ianuarie, în intervalul orar 10.00-14.00.

Acțiunea a fost una preventivă, organizată cu scopul de a creștere gradul de siguranță în rândul elevilor și de a preveni delincvența juvenilă în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. Totodată, polițiștii au acționat pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, dar și pe linia traficului și consumului ilicit de droguri.

”Au fost efectuate verificări în 4 unități de învățământ, 9 unități de alimentație publică din proximitatea acestora și 7 localuri publice, fiind efectuate informări cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. În urma activităților desfășurate, au fost depistați 17 elevi care absentau nemotivat, cu privire la care au fost efectuate informări către școlile unde învață”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Poliţiştii avertizează că astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, în special în perimetrul barurilor şi restaurantelor.