18 elevi efectuează stagiul de practică la Jandarmeria Bistrița-Năsăud

Un număr de 18 elevi efectuează, în perioada 18 martie – 26 aprilie, stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, col. Florin Furnea, le-a urat bun venit elevilor în cadrul unității și le-a prezentat acestora principalele aspecte legate de specificul unității, atribuțiile, programul și misiunile pe care le desfășoară jandarmii bistrițeni în zona de competență teritorială.

Aceștia vor efectua stagiul de practică în perioada 18 martie – 26 aprilie 2024 și își vor desfășura activitatea la structurile de pază sub directa îndrumare a tutorilor jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

Printre cei 18 elevi se află Leontin și Valeriu Olariu – frații gemeni care au ales la 25 de ani să facă o schimbare în carieră și au hotărât împreună să urmeze aceeași cale: aceea de a deveni jandarmi. Le place corectitudinea și mai ales dreptatea. Aceștia spun că s-au acomodat deja cu regulile din școală și abia așteaptă să înceapă activitatea alături de colegi.

”Am respectat întotdeauna uniforma militară. Respect foarte mult munca acestor oameni și de aceea mi-a fost foarte ușor să aleg să devin jandarm”, spune Cosmin Catarig, un alt elev care face parte din aceeași serie.

Elevul Paul Bartoș a ales în schimb să urmeze o carieră în Jandarmerie pentru siguranța pe care i-o conferă acest loc de muncă. Este convins că nu va fi întotdeauna ușor, dar atunci când alegi să faci ceea ce îți place, treci mai ușor prin toate provocările.

”Indiferent care a fost principalul motiv pentru care tinerii au ales să ne devină colegi, le urăm mult succes în activitatea pe care o vor desfășura, începând cu acest prim stagiu care va fi în domeniul Pazei și Protecției Instituționale. Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, iar principalele activităţi ce vor fi desfăşurate vizează însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, precum și punerea în practică a cunoştinţelor teoretice dobândite pe timpul cursurilor”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *