Primăria a pus deoparte 280.000 de euro pentru o parcelă „dosită” în spatele B.C.R! Sunt dispuși să dea 25.000 euro/AR pentru a realiza parcarea pe terenul lui Octavian Harșian… patronul de la Salix!

Primăria Bistrița intenționează amenajarea unei parcări în zona Piața Petru Rareș. Terenul vizat este situat în prelungirea parcării din spatele B.C.R, iar 1.3 MILIOANE de lei ce vor fi folosiți la negocieri au fost puși deoparte din bugetul public al Bistriței. Momentan, zona este în paragină, plină de gunoaie, fiind mascată de un punct termic dezafectat.

Încă din 2015 Primăria a purtat negocieri cu proprietarul terenului, dar NU au ajuns la un consens deoarece reprezentanții municipalității a oferit sub 20.000 euro/ar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terenul situat în spatele Hotelului Bistrița în suprafață de 11 ari îi aparține lui Octavian Harșian, patronul firmei Salix și unul din greii orașului în perioada comunistă. În decembrie, Radu Moldovan i-a acordat lui Octavian Harșian o diplomă de excelență în semn de recunoaştere a întregii activități, desfășurate cu profesionalism și pentru contribuția adusă la dezvoltarea agriculturii și viticulturii din județul Bistrița-Năsăud.

 

harsiant0-640x400

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine negociază prețul terenului: Crețu, consilieri PSD și directori din Primărie!

 

Conform HCL nr.93 din 2016, în vederea negocierii preţului de achiziţie a unor imobile, terenuri şi/sau construcţii, de pe piaţa liberă, de la persoane fizice sau juridice, se numeşte comisia de cumpărare în următoarea componenţă:

Ovidiu Teodor Creţu – preşedinte, Adrian Gelu Muthi (viceprimar), Camelia Tabără, Andrei Ioan Kozuk, Cristian Vasile Codărean (consilierii locali ai PSD) și funcționarii Nicolae Scurtu director executiv Direcţia Economică, Vasile Marina – director executiv Direcţia Patrimoniu, Dumitru Matei Cincea – director executiv Direcţia Administraţie Publică Juridic, Alina Ionescu – şef serviciu Direcţia Patrimoniu – secretar.

Pentru 1.156 metri pătrați, Primăria Bistrița a alocat 1.3 milioane de lei din bugetul pe 2017. Peste 25.000 de euro/ar este prețul pe care-l va da Primăria Bistrița pe terenul unde se va amenaja parcarea respectivă. E discutabilă oportunitatea acestei investiții, în condițiile în care Primăria deține o astfel de parcare izolată pe str. Lupeni (în spatele Sugăletelor) și care NU este folosită.

Parcare LUPENI:

Parcare A

1_16

error: Content is protected !!