Autoritățile județene fac pregătiri pentru sezonul rece! Se lucrează la contractele de deszăpezire

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a organizat o videoconferință cu toți prefecții din țară, cărora le-am cerut să întocmească un raport privind stadiul pregătirii pentru sezonul rece 2017 – 2018.

Potrivit ministrului, la nivel național, pentru sezonul rece sunt deja pregătite opt aeronave SMURD, 2.200 de ambulanțe publice și 500 ambulanțe SMURD, gata să intervină oricând în caz de nevoie.

De asemenea, potrivit ministrului Transporturilor, Felix Stroe, prezent și el la videoconferință, la nivel național au fost încheiate 54 de contracte de deszăpezire și există circa 760 de utilaje proprii cu care se poate interveni, încheindu-se de asemenea contracte de închiriere pentru încă 2.000 de utilaje de deszăpezire.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, prefectul Ovidiu Frenț a informat că în zona montană există deja utilaje  gata de intervenție în cazul în care vor fi probleme specifice sezonului rece.

În plus, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud încheie în această perioadă contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene.

În ceea ce privește unitățile administrativ-teritoriale, 50% dintre ele sunt în curs de achiziție servicii și de încheiere a contractelor de deszăpezire, în vreme ce restul primăriilor vor folosi mijloace proprii pentru deszăpezire.