APIA: 7 iunie, termenul limită până la care fermierii mai pot depune cererea de plată aferentă anului 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Bistrița-Năsăud informează că 7 iunie este termenul limită până la care fermierii mai pot depune cererea de plată aferentă anului 2024.

Astfel, fermierii care doresc să beneficieze de subvențiile APIA sunt așteptați la Centrul Județean și centrele locale arondate pentru a depune cererea de plată.

”După aceasta perioadă, toate cererile care se depun vor fi excluse de la plată deoarece nu mai este perioadă de depunere cu penalități. Fermierii vor depune la APIA o singură cerere  de plată  chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în localităţi/județe diferite”, precizează Iuliana Deneș, directorul executiv al APIA Bistrița-Năsăud.

De asemenea, APIA informează faptul că a autorizat cererile pentru beneficiarii Ordonanței Guvernului nr. 5/2024  –  Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfașoară activitatea în domeniul producției primare de produse vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei precum și pentru beneficiarii Ordonanței Guvernului nr. 12/2024  – Scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele suin și avicol, în perioada 1 august 2022-31 august 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la suine și pasăre. Banii vor intra în conturile fermierilor în această săptămână. În județul Bistrița Năsăud, 816  fermieri primesc sprijin pentru pierderile cauzate de război, după cum urmează: 808 beneficiari în sectorul vegetal, în sumă totală de 1.376.911,94 lei, și șapte beneficiari în sectorul avicol, în sumă totală de 780.273,92 lei. Pentru suine nu au fost solicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!