85 de persoane au ajuns la UPU cu simptome de toxiinfecţie alimentară; un copil şi un adult, încă internați

Cel mai recent bilanț al cazurilor de toxiinfecție alimentară arată că numărul persoanelor care au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița cu simptome specifice acestei afecțiuni a urcat la 85.

Potrivit managerului unității medicale, din cele 85 de persoane care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului 30 au fost copii şi 55 adulţi.

”În momentul de față mai există doar doi pacienţi internaţi, un copil cu sindrom sever de deshidratare şi vărsături – acesta a fost motivul internării – şi un bărbat care a fost internat şi în secția de ATI şi care acum este în Secţia de Boli infecţioase”, a precizat Gabriel Lazany.

În ceea ce îl privește pe bărbatul care a fost internat în secția ATI, acesta are 55 de ani și este din Susenii Bârgăului.

”În cazul acestui pacient a fost vorba despre un sindrom de deshidratare sever, care a dus și la dezvoltarea unei insuficiențe renale și în acest context a fost internat în secția ATI, cu insuficiență renală acută, cu acidoză metabolică”, a precizat directorul medical al unității medicale, dr. Gabriela Deak.

Conducerea SCJU Bistrița a precizat că la mare parte din cele 85 de cazuri a fost confirmată infecţia cu Salmonella, atât în rândul pacienților adulți, cât și minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!