Primăria Bistrița nu a renunțat la ideea amenajării unei piețe en-gros. Consiliul Județean îi sare în ajutor și îi pune la dispoziție terenul pentru această investiție

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud sare din nou în sprijinul Primăriei Bistrița și îi oferă o mână de ajutor pentru a putea realiza proiectul de amenajare a unei piețe en-gros în oraș. După ce ani la rând administrația locală a încercat să găsească un teren pentru o astfel de investiție, soluția se pare că a găsit-o administrația județeană.

Potrivit președintelui CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, instituția va promova un proiect de hotărâre prin care va trece un teren în suprafață de circa un hectar din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Bistrița. Terenul este situat în zona șoselei de centură a orașului.

Există un proiect al Primăriei Bistrița de a găsi o soluție pentru micii comercianți care au afacerile în partea de sus a orașului. Într-o următoare ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud vom promova un proiect de hotărâre prin care aproximativ un hectar de teren situat mai aproape de oraș, pe centură, unde a fost fosta bază de producție a LDP, va fi trecut în domeniul public al municipiului Bistrița pentru a se putea face o piață en-gros civilizată și pentru a oferi acestor oameni care au mici afaceri și care trăiesc din asta spații să își desfășoare activitatea. Avem o astfel de solicitare pe care o vom onora. Am angajat verbal această promisiune către municipalitate atunci când și noi am preluat o parte importantă de teren în cartierul Unirea unde vrem să dezvoltăm un complex sportiv foarte important”, a declarat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, într-un interviu acordat PROBN TV.

Astfel, noua piață en-gros ar putea fi amenajată în zona în care a funcționat baza de producție a societății Lucrări Drumuri și Poduri.

Un prim demers în acest sens a fost făcut. În ședința ordinară a CJ Bistrița-Năsăud din data de 27 mai, consilierii au aprobat un proiect care a vizat trecerea din patrimoniul societății Lucrări Drumuri și Poduri în domeniul public al județului Bistrița-Năsăud a unor bunuri situate pe strada Drumul Cetății, nr.2A din municipiul Bistrița. Ulterior, o parte din acestea vor fi trecute în domeniul public al municipiului Bistrița, astfel încât să poată fi realizat și proiectul de amenajare a unei piețe en-gros.

Potrivit administrației locale, în noua piață en-gros ar urma să fie mutați comercianții de pe strada Tărpiului și de pe strada Calea Moldovei și, ocazional, chiar și cei din Piața Decebal.

Reamintim că Primăria Bistrița a vrut să cumpere un teren în suprafață de 1,6 hectare, situat tot în zona șoselei de centură din municipiu, însă negocierile dintre administrația locală și proprietarul terenului – compania Teraplast – au eșuat. Ulterior, Primăria Bistrița a reluat procedura de a identifica un nou teren pentru o astfel de investiție, însă, până în prezent, lucrurile nu s-au mai mișcat deloc din acest punct de vedere.

error: Content is protected !!