Încă un medic și doi asistenți medicali, depistați cu COVID-19. Două noi cazuri au fost confirmate și la Leoni Bistrița

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au mai fost confirmate încă 12 noi cazuri de COVID-19.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, trei din cele 12 noi cazuri au fost confirmate la angajați din sistemul sanitar din județ. Este vorba despre un medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și doi asistenți medicali, dintre care unul este angajat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pe când celălalt provine din sectorul privat.

De la debutul pandemiei și până în prezent, 60 de angajați din sistemul sanitar din Bistrița-Năsăud au fost confirmați cu COVID-19, fiind vorba despre 45 de cadre medicale (12 medici, 33 asistenți), 14 persoane care fac parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate.

În ceea ce privește cazurile noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate două noi cazuri și în cadrul companiei Leoni Bistrița, cel mai mare angajator din județ, cu peste 5.500 de angajați. Bilanțul îmbolnăvirilor în rândul angajaților acestui operator economic a ajuns la 13. Dintre acestea, 7 au fost declarate vindecate.

Până la data de 1 iulie, în Bistrița-Năsăud au fost confirmate 535 de cazuri de COVID-19. Un număr de 384 de pacienți au fost declarați vindecați, în vreme ce 49 au decedat.

În țară, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 27.296. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, la nivel național, 1.667 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

error: Content is protected !!