Planurile candidatului Ioan Turc pentru zona Cocoș și Piața Decebal

Candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Bistrița, Ioan Turc, a pregătit două proiecte pentru zona Cocoș și Piața Decebal. (PE)

”Să construiești o casă este costisitor. Prețul terenului, al utilităților și al documentației de construire reprezintă cel puțin jumătate din costul unei case. Tocmai din acest motiv, Primăria municipiului Bistrița va pune aceste facilități în zona Cocoș la dispoziția tuturor celor care își doresc să își construiască o casă. În zona respectivă, vom trasa rețeaua de drumuri, trotuare, piste de biciclete. Vom stabili locația pentru spațiile publice, precum creşă, grădiniță, școală, biserică, spații verzi și zone comerciale. Vom localiza terenul disponibil și îl vom concesiona doritorilor, indiferent de vârstă, cu o clauză de vânzare. Drept modele, Primăria va pune la dispoziție în mod gratuit 3-4 case. În zona Cocoș, vom avea un oraș nou. Și la Bistrița se poate! Dacă vă place această inițiativă, care se regăsește și în programul meu electoral, duminică, 27 septembrie, votați-mă pentru a o putea pune în practică!”, a transmis Ioan Turc.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/videos/2407856179521525/

La întâlnirea pe care am avut-o, în această dimineață, cu comercianții si cumpărătorii din Piața Decebal, le-am spus că, până la debutul sezonului rece, partea din spate a pieței, limitrofă căii ferate, va fi închisă cu panouri sandwich, produse de o companie locală. De asemenea, vom aplica pe caldarâm un strat de material compozit izolator și vom monta câteva turbosuflante pentru aer cald, care în sezonul de vară vor asigura și ventilația. Din discuțiile cu oamenii a reieșit un alt deziderat al multor famiiii tinere, acela de a avea creșe și grădinițe de proximitate. În acest sens, în locul unor puncte termice dezafectate, am în vedere construirea de creșe și grădinițe de cartier. Proiectul mi-a fost sugerat de către un important antreprenor bistrițean, Ionel Peica (administratorul Agro Ardeal), care s-a arătat deschis să sprijine comunitatea prin construirea unei grădinițe cu creșă”, a adăugat Ioan Turc.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/videos/2017912085005903/

error: Content is protected !!