O florărie din Bistrița vindea brazi fără a avea autorizație în acest sens

Administratorul unei florării din municipiul Bistrița a fost sancționat de jandarmi și a rămas fără mai mulți brazi pe care încerca să îi comercializeze ilegal.

În cursul zilei de marți, 15 decembrie, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au constatat că la o florărie din municipiul Bistrița erau expuși spre comercializare brazi fără autorizație legală de punere în vânzare. Comerciantului i s-a pus în vedere intrarea în legalitate cu privire la acest aspect și a fost sancționat cu avertisment scris, iar brazii au fost ridicați în vederea confiscării”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Jandarmeria atrage atenția că agenții economici pot comercializa pomi de Crăciun după obținerea în prealabil a unei autorizații de la Garda Forestieră. Nerespectarea acestei prevederi din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.

În această perioadă, jandarmii vor intensifica verificările privind transportul și comercializarea brazilor și a materialului lemnos, pentru a se asigura că sunt respectate normele legale în vigoare.

error: Content is protected !!