Jandarmii bistriţeni – mesagerii lui Moş Crăciun pentru trei familii aflate în impas

În prag de sărbători, jandarmii bistriţeni au ales să ofere sprijin unor familii cu copii și unui cuplu care a petrecut mai bine de 45 de ani împreună.

Prima oprire a jandarmilor a fost acasă la familia unui băiețel de doat 5 ani care suferă de leucemie.

„Cu toate problemele pe care le avem, din puţinul nostru, cu cât am putut, am sprijinit chiar ieri un caz umanitar, iar azi am primit telefonul dumneavoastră!„, le-a spus jandarmilor, cu lacrimi de bucurie în ochi, mama lui Vlăduţ, băieţelul de doar 5 ani depistat în urmă cu doi ani cu leucemie. După cruntul diagnostic, primele 9 luni le-au petrecut mai mult prin spitale până au stabilizat faza acută a bolii. Miercuri, 16 decembrie, a fost făcută cea mai recentă vizită la Cluj, la spital. Familia nu are o maşină şi lunar trebuie să meargă control. Nu au cerut niciodată nimănui nimic chiar dacă uneori le este foarte greu. Trebuie să lupte zilnic cu cheltuielile cauzate de boala grea care le-a încercat copilul. Cei doi părinţi se zbat zilnic să le ofere tot confortul celor 4 copii, dar uneori se rezumă doar la strictul necesar, după ce sunt realizate plăţile pe care le au lună, cu verificarea stării de sănătate a băieţelului bolnav. Ca şi când acest lucru nu ar fi suficient, lunar trebuie să pună deoparte şi banii de chirie.

Un alt caz sprijinit de către jandarmi în aceste zile este al unei mame care îşi creşte singură cei trei copii.

Și ea a primit vizita jandarmilor în pragul sărbătorilor. Copiii nu cer niciodată nimic din ce ştiu că nu ar putea avea. Femeia a preferat să îi crească pe toţi, să fie uniţi indiferent ce probleme întâmpină şi, chiar dacă le este greu, nu se plâng, sunt mulţumiţi cu ce au și fericiţi că sunt împreună.

Pentru cele două familii cu copii, jandarmii s-au mobilizat, au pus mână de la mână şi le-au făcut o bucurie în pragul Crăciunului. Aceştia le-au donat o importantă sumă de bani şi cumpărături constând în produse cu care să poată avea o masă bogată de Crăciun şi Anul Nou.

Totodată, jandarmii au ajuns și la doi soți care sunt împreună de 45 de ani.

Doi bunici de 68 şi 65 de ani au stat o viaţă alături, fără să renunţe atunci când le-a fost greu. Nu au cerut nici ei nimic niciodată de la nimeni, doar duhovnicul le ştie necazurile şi problemele de care nu se plâng niciodată. Sunt oameni cu frică de Dumnezeu, cum rar mai găsim în zilele noastre. Nici acum nu au nicio nevoie dacă îi întrebi. Sunt alţii mult mai greu încercaţi, spun aceştia, dar cum aragazul pe care îl folosesc de 42 de ani nu a fost schimbat niciodată, jandarmii s-au gândit să le facă o bucurie înainte de Crăciun şi le-au făcut cadou un aragaz nou şi un mixer cu suport care este mult mai uşor de folosit. Pe lângă acestea, măcar pentru mesele de Crăciun şi Anul Nou, bunicii nu vor mai trebui să îşi pună bani deoparte, deoarece jandarmii au avut grijă şi de acest lucru. Astfel, cei doi soţi vor avea sărbători liniştite şi o masă bogată şi vor fi aşa cum sunt de peste 40 de ani: împreună la bine şi la greu”, transmite Inspectoratul Județeand e Jandarmi Bistrița-Năsăud.