De ce anul acesta nu a fost amenajat patinoar la Bistrița. Explicația administrației locale

ziar de bistrita patinoar

Un consilier local din partea Partidului Social Democrat a adresat o interpelare primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc, căruia i-a cerut să explice de ce anul acesta nu a fost amenajat un patinoar în oraș, așa cum se întâmpla anii trecuți.

”De ce nu avem patinoar în Bistrița, în condițiile în care până acum a fost. S-ar fi putut folosi un patinoar, cu respectarea tuturor rigorilor legii. Ar fi fost măcar un plus de vitalitate pentru bistrițeni”, a spus consilierul Augusta Săsărman în timpul ședinței Consiliului Local Bistrița din 28 ianuarie.

Primarul municipiului, Ioan Turc, a oferit un răspuns la solicitarea consilierului, explicând că pandemia este principala cauză pentru lipsa patinoarului.

”În luna decembrie, societatea care a amenajat patinoarul și anii trecuți și-a exprimat intenția de a face acest lucru și pentru iarna 2020-2021, dar acest lucru nu a fost posibil atunci. Răspunsul Direcției de Sănătate Publică a fost unul negativ. Ulterior, am asumat eu, în condițiile în care a apărut o oarecare relaxare din acest punct de vedere, și le-am spus reprezentanților societății că sunt de acord să amenajeze patinoarul. Dar, observând ce s-a întâmplat la Constanța și la București, unde patinoarele au fost închise la scurt timp după ce ele au fost deschise, oamenii au declinat invitația pe care le-am făcut-o”, a explicat primarul Ioan Turc în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Așadar, pandemia de coronavirus este vinovată de faptul că la Bistrița nu a fost amenajat un patinoar.

Anii trecuți, patinoarul fusese amenajat pe o suprafață generoasă din fața Palatului Culturii din Bistrița.

error: Content is protected !!