FOTO: Jandarmii montani, în sprijinul unor turiști care au rămas împotmoliți în zăpadă

jandarmi ziar de bistrita

Jandarmii montani din Rodna au intervenit în sprijinul a doi turiști care au rămas blocați cu autoturismul în zăpadă, în zona Valea Blaznei, la 1.250 de m altitudine.

Cei doi turiști au petrecut câteva zile la o cabană din zona Valea Blaznei și intenționau să se întoarcă acasă, însă mașina lor a rămas împotmolită în zăpadă, astfel că au solicitat sprijin din partea autorităților.

Jandarmii montani din Rodna și un angajat al Complexului turistic Alpina Blazna le-au venit în ajutor.

”Având în vedere că în zonă se află Complexul Alpina Blazna și că accesul cu autovehiculele către cabană era îngreunat de zăpada destul de moale, administratorul complexului le-a oferit un autovehicul șenilat cu care să poată urca în zona în care au rămas blocați turiștii. Alături de un angajat al complexului turistic, jandarmii au degajat drumul care era blocat de brazi rupți de vânt, după care au ajuns în zona indicată de către cei doi turiști și le-au acordat sprijin în vederea continuării drumului în siguranță”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Cei doi turiști sunt din Cluj și petrecuseră câteva zile la Cabana Diana, care este situată la altitudinea de 1.250 m, la aproximativ 3 km de Complexul Alpina Blazna.

Jandarmii atrag atenția turiștilor că momentan drumul în zona Valea Blaznei este practicabil, dar în condiții de iarnă.

error: Content is protected !!