Prefectul Stelian Dolha – apel către managerii marilor magazine și către populație. ”Chiar dacă incidența a scăzut, trebuie să fim vigilenți”

În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, și subprefecții Lorand Toth și Décsei Atilla au efectuat vizite la marile magazine din orașele Bistrița, Beclean și Năsăud, făcând un nou apel la agenții economici și la populație să dea dovadă de responsabilitate și să respecte toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea și limitarea răspânidirii infecțiilor cu noul coronavirus.

În timpul vizitei, reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud au analizat situația din fiecare magazin și au purtat discuții cu managerii acestora.

”Săptămâna Mare este o perioadă încărcată din punct de vedere spiritual, dar și în ceea ce privește preocupările cetățenilor pentru cumpărături. Chiar dacă incidența a scăzut și acest lucru ne bucură pentru că au putut fi relaxate restricțiile, trebuie să fim vigilenți pentru ca în această săptămână lucrurile să nu ia o întorsătură neplăcută. Am demarat aceste acțiuni de conștientizare și îndrumare a reprezentanților din magazine pentru a menține situația pandemică sub control. Am rămas plăcut surprins de măsurile adoptate de unul din cele mai mari hypermarketuri din Bistrița, unde la intrare este monitorizată constant încărcătura pe magazin, iar coșurile de cumpărături sunt încontinuu dezinfectate, fiind un model de bună practică pentru restul magazinelor”, a transmis prefectul Stelian Dolha.