Bărbat decedat după ce a fost surprins sub un balot de mase plastice

Un bărbat și-a pierdut viața, vineri, după ce a fost prins sub un balot de mase plastice, incidentul având loc la o societate comercială de pe raza municipiului Bistrița.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bistrița și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

Victima a fost găsită de salvatori inconștientă.

”Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a aplicat protocolul de resuscitare victimei (un bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani). Din păcate nu a răspuns manevrelor și a fost declarat decedat la fața locului”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În acest caz intervin și polițiștii bistrițeni. Aceștia efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care bărbatul și-a pierdut viața.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud a fost sesizat în acest caz.

ACTUALIZARE

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Investigații Criminale au intervenit la accidentul de muncă produs la o societate comercială din Bistrița și au efectuat cercetări, stabilind că bărbatul care a decedat era din Galații Bistriței.

”Un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat în Galații Bistriței, în timp ce desfășura activități specifice la o societate comercială de pe raza municipiului Bistrița, care are ca obiect de activitate prelucrarea de mase plastice, a fost rănit de un sac de mase plastice care ar fi căzut peste el. În urma intervenției medicilor și a efectuării protocolului de resuscitare s-a constatat decesul acestuia. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și desfășoară cercetări cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de siguranță și sănătate în muncă”, a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, oamenii legii au dispus și efectuarea unei expertize medico-legale, cadavrul bărbatului fiind transportat la Secția Prosectură a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.