Ce sancțiuni au aplicat polițiștii în timpul controalelor efectuate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, au fost efectuate controale pentru a verifica modul în care persoanele aflate în izolare sau în carantină respectă măsurile dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 490 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 394 de persoane plasate în carantină la domiciliu. De asemenea, au mai fost legitimate 247 de persoane, au fost oprite pentru verificări 101 autovehicule și efectuate controale la 78 de societăți comerciale.

”Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 43 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 6.500 de lei. Din totalul acestora, 24 de sancțiuni în cuantum de 2.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, 6 în cuantum de 2.400 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, polițiști locali, precum și specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

Polițiștii avertizează că se află în permanență la datorie și le recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Oamenii legii reamintesc că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.