Echipamente medicale de peste un milion de euro vor ajunge la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud va beneficia de o finanțare europeană de peste un milion de euro pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, a anunțat primarul orașului, Dorin Vlașin.

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul realizat prin fonduri europene, în colaborare cu conducerea Spitalului Orășenesc: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, în valoare de 5.467.728 lei (aproximativ 1,1 milioane euro). Spitalul din orașul nostru este primul spital din România care beneficiază de această linie de finanțare, datorită seriozității și eficienței echipei de proiect pe care, cu această ocazie, vreau să o felicit! De munca lor vom beneficia atât noi cât și toți ceilalți locuitori ai Țării Năsăudului”, a precizat Dorin Vlașin.

Edilul din Năsăud a completat că investițiile care vor fi realizate cu ajutorul acestei finanțări vor ajuta personalul spitalului în lupta împotriva virusului nemilos și nu numai.

Necesitatea accesări acestei finanțări este evidentă având în vedere că în cadrul Spitalului Orășenesc s-a deschis încă de anul trecut o secție specială pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus, echipamentele și resursele spitalului fiind insuficiente pentru susținerea actului medical în condiții normale”, a mai spus Dorin Vlașin.

Primarul din Năsăud a anunțat că vor fi achiziționate o serie de echipamente, printre care stații de monitoare, aparate de ventilație, defibrilatoare, concentratoare de oxigen portabil, pulsioximetre portabile, oscilometru vascular, console de gaze medicale, electrocardiograf, ecograf cu sonde, sistem digital mobil de raze X, detector de vene portabil, lămpi UV bactericide, pat cu funcție de cântărire, paturi pentru pacienți cu noptieră și saltea, elevator transport pacienți hidraulic, pat mobil cu targă, cărucior de deșeuri medicale, cărucior de medicamente, dulap medicamente seif, trusă de prim ajutor, microscop optic binocular, analizor automat de coagulare, analizor automat VSH-1, analizor automat de urină, analizor automat electroforeza și alte echipamente medicale specializate.

Totodată, Dorin Vlașin a reamintit că administrația locală din Năsăud a lansat procedura de licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon din Năsăud”.