FOTO: Malurile râului Secu, amenajate pentru siguranță și promenadă

Primăria Prundu Bârgăului a anunțat finalizarea unui proiect care a vizat reamenajarea albiei și a malurilor râului Secu, în amonte de DN 17, pentru a oferi mai multă siguranță locuitorilor comunei dar și un loc de promenadă.

Zona a fost stabilizată iar malurile sunt sprijinite de un zid din beton armat, fiind amenajată și o faleză și trepte care permit coborârea până în albia râului. Este o zonă centrală, deschisă, unde locuitorii comunei se pot relaxa și se pot plimba”, a spus primarul Doru Crișan.

Proiectul de amenajare a râului Secu face parte dintr-un amplu program de modernizare pe care Primăria Prundu Bârgăului îl implementează și care vizează reamenajarea zonei centrale.

Mai sunt câteva mici lucruri de făcut aici – montarea coșurilor de gunoi și a băncuțelor însă, în scurt timp, vor fi efectuate și aceste lucrări”, a completat Doru Crișan.

Proiectul a avut o valoare de peste 1,2 milioane de lei și a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Lucrările au presupus modernizarea albiei pe o suprafață de 968 metri pătrați, amenajarea unor ziduri de sprijin pe o suprafață de 192 de metri și a unei faleze de 130 de metri.

Au avut loc și lucrări de amenajare a unor alei și a unor spații verzi dar și a 27 de locuri de parcare.

error: Content is protected !!