Ministerul Sănătății: ”Acordarea unor vouchere gratuite pentru testare va fi favorabilă controlului pandemiei”

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a discutat, luni, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potenţial val pandemic.

În cursul zilei de luni a avut loc o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au arătat că acordarea voucherelor gratuite pentru testare „va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19„. 

„Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1”, mai arată Ministerul Sănătății.

error: Content is protected !!