Perioadă de foc la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. ”Activitatea atinge cote care încearcă întreg personalul”

Protest Ambulanță Ziar de Bistrița

Zile de foc pentru echipajele Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud. În primele două săptămâni ale acestui an, echipajele au derulat aproape 2.000 misiuni și au efectuat un număr mare de teste pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 , informează managerul instituției, dr. Annabella Muzsi.

În primele 15 zile ale noului an, echipajele SAJ-BN traverseazã o perioadă de foc. Activitatea atinge cote care încearcă întreg personalul, dar în special pe cei din dispecerat si din teren”, spune dr. Annabella Muzsi.

În cifre, activitatea din primele 15 zile ale noului an arată astfel:

  • 2.396 apeluri gestionate (medie de circa 80 apeluri/tură);
  • 1.950 misiuni derulate (medie de circa 65 misiuni/tură);
  • 1.463 teste rapide antigen efectuate (medie de circa 49 teste/tură);
  • 527 teste PCR recoltate (medie de circa 18 PCR/tură).

De asemenea, datorită numărului mare de solicitări pentru efectuarea testării COVID-19, din 11 ianuarie 2022 a fost reactivat echipajul de sprijin asigurat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

”Echipajul este format din voluntari SVSU cu pregătire de asistent medical și un conducător auto din cadrul SVSU. Mijloc de transport este asigurat de Primăria Bistrița, tot prin intermediul SVSU. Aria de intervenție cuprinde întregul UAT Bistrița, ceea ce reprezintă un ajutor important pentru echipajele operative SAJ-BN deoarece degrevează resurse care se pot redistribui prompt pentru activitatea operativă de urgență. În doar câteva zile de la începerea activității acest echipaj a derulat un număr total de 83 de testări rapide Ag (medie de circa 17 teste rapide/tură) și 45 de teste RT-PCR (medie de circa 9 PCR/tură)”, a adăugat conducerea SAJ Bistrița-Năsăud.

error: Content is protected !!