Bărbat care și-a abandonat autovehiculul și a încercat să fugă de polițiști, reținut pentru 24 de ore

Un bărbat de 36 de ani din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști. Oamenii legii au încercat să îl oprească în trafic pentru un control de rutină, dar acesta și-a abandonat autovehiculul și a încercat să fugă.

”La data de 17 februarie, polițiștii Biroului Rutier au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 36 de ani din Bistrița. În fapt, bărbatul a condus o autoutilitara pe strada Sigmirului și nu a oprit la semnalele acustice și luminoase efectuate de polițiștii rutieri, continuându-și deplasarea pe mai multe străzi din municipiu. Ulterior, acesta a abandonat autovehiculul și a fugit, fiind urmărit îndeaproape de polițiști care l-au interceptat și imobilizat. În urma verificărilor efectuate cu privire la șofer, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că bărbatul consumase alcool, rezultatul fiind 0.12 mg/L alcool pur în aerul expirat. Rezultatul a fost negativ în cazul consumului de stupefiante”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au mai constatat că bărbatul este cercetat și într-un alt dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului.

Șoferul a ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit încă un dosar penal pe numele bărbatului și continuă cercetările în acest caz.

error: Content is protected !!