Ioan Turc: ”Primăria Bistrița a cumpărat fosta bază sportivă de la Mecanica”

Primăria municipiului Bistrița a finalizat procedura de achiziție a fostei baze sportive Mecanica, a anunțat vineri primarul Ioan Turc.

Într-o conferință de presă, edilul Bistriței a precizat că suma totală la care se ridică această achiziție este de aproximativ 4,2 milioane lei fără TVA.

”O veste bună pentru bistrițeni! Miercuri, în urma unor negocieri, am cumpărat fosta bază a Mecanica. Prețul cu care am achiziționat terenul este de 26 de euro/metru pătrat. Raportându-ne la 3,28 hectare, a rezultat o sumă de 4.225.268 lei fără TVA. Acest preț este unul cert, adică, chiar dacă suma va fi plătită după rectificarea bugetară din luna iulie, acest preț este unul definitiv pentru că în procesul-verbal al negocierii am reținut cursul euro de la data la care s-a încheiat procesul-verbal”, a spus primarul Ioan Turc.

Sursa citată a mai afirmat că municipalitatea își propune ca pe acest teren să amenajeze o zonă de agrement.

Pe acest teren, care se află în proximitatea Pădurii Schullerwald, intenționăm să amenajăm o zonă de agrement de mare ținută, atât la nivelul Transilvaniei, cât și la nivel național. Vom avea acolo bazine de înot, terenuri de sport, tobogane, aparate fitness, adică o întreagă paletă de funcțiuni pentru relaxarea și divertismentul bistrițenilor”, a explicat primarul.

Municipalitatea mizează pe accesarea unor fonduri europene pentru această investiție și speră ca până în anul 2024 să reușească să obțină finanțarea necesară.

În plus, Primăria Bistrița a cumpărat și grădinița și școala din Viișoara, care erau în proprietatea Bisericii Evanghelice de Cult Augustan.

E vorba despre două clădiri și terenul de 40 de ari. Aici vom construi și o creșă. Practic, parte din acest teren va fi transmis către Ministerul Dezvoltării pentru ca, la fel ca în Subcetate, și la Viișoara să fie construită o creșă. Știm foarte bine că avem mari probleme la Viișoara. Blocuri sociale, un scor demografic mare, copii foarte mulți, care din păcate nu merg nici la creșă, nici la grădiniță, nici la școală. Pentru toți aceștia avem o serie de programe. Construirea unei creșe la Viișoara o apreciez ca fiind foarte importantă. Grădinița și școala vor fi reabilitate și modernizate, în așa fel încât să răspundă cerințelor actuale, lucru pe care nu am putut să îl facem pentru că eram acolo doar în chirie”, a mai completat primarul.

De asemenea, edilul Bistriței mai spune că municipalitatea a obținut promisiunea ca Turnul Dogarilor să fie transmis în proprietatea Primăriei Bistrița.

”Atât Turnul, cât și zidul vechi vor face obiectul unei restaurări din bani europeni, iar în ceea ce privește terenul de lângă Turnul Dogarilor, acesta va fi amenajat sub forma unui teatru de vară, tot din bani europeni”, a mai spus Ioan Turc.

error: Content is protected !!