Conducta de apă de pe strada General Grigore Bălan, înlocuită pe cheltuiala Aquabis. Ce se întâmplă cu conductele de pe Gheorghe Șincai și de pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului

În ședința din luna iulie a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, directorul companiei Aquabis SA, Ion Șandru, a vorbit despre lucrările pe care Aquabis le va executa pe străzile din Bistrița cuprinse în proiecte de finanțare cu fonduri europene, fiind vorba despre lucrări de înlocuire a conductelor de alimentare cu apă potabilă.

Potrivit șefului Aquabis SA, unele lucrări se vor face pe cheltuiala Aquabis, în vreme ce altele vor fi suportate de Primăria Bistrița sau din fonduri europene.

Ion Șandru a explicat că, pentru strada General Grigore Bălan, având în vedere că licitația pentru execuția lucrărilor abia recent a fost lansată, s-a optat pentru varianta de a înlocui conducta de apă pe cheltuiala companiei, dar pentru strada Gheorghe Șincai, varianta aleasă a fost aceea ca municipalitatea să suporte investiția. În schimb, pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului sursa de finanțare va fi reprezentată de fondurile europene.

Este vorba despre contractul doi de investiții pe Programul Operațional Infrastructura Mare. Nu l-am putut ridica mai repede pe SICAP datorită faptului că firma de consultanță nu și-a făcut treaba așa cum trebuia, a întârziat foarte mult cu răspunsurile către Jaspers – consultantul Comisiei Europene, care verifică și aprobă proiectele. Noi am dat drumul la licitații doar în urma unor discuții cu cei de la Jaspers că pe zonele respective nu mai au comentarii. A trecut și partea de Bistrița, am ridicat licitația pe SICAP săptămâna trecută și, sperăm noi, undeva prin toamnă să avem contractul semnat. În schimb, Primăria municipiului Bistriţa are alte termene pentru reabilitarea și modernizarea unor străzi. Pe strada General Grigore Bălan am intervenit noi şi am finanțat toate lucrările care erau de făcut, dar este o sumă destul de mare, aproape de un milion de lei. Pe strada Gheorghe Şincai, se pare că va finanţa Primăria Bistriţa și, sub formă de mărire a capitalului social la Aquabis, vor aloca fondurile pentru a înlocui conducta şi branşamentele pe zona respectivă. În zona Decebal, de la Măgura până la blocul Lamă, continuând spre spital, lucrările vor rămâne pentru anul viitor şi vor fi executate cu prioritate cei care vor câştiga licitaţia. Undeva în toamnă vom avea contractul semnat și anul viitor vom începe lucrările cu prioritate pe această axă Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului”, a explicat Ion Şandru.

error: Content is protected !!