Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a dispus închiderea temporară a unui fast-food din localitatea Prundu Bârgăului, după ce, în timpul unui control efectuat de comisari din cadrul instituției, au fost depistate o serie de nereguli.
Într-un comunicat de presă, CPCJ Bistrița-Năsăud precizează că, la finele săptămânii trecute, au fost desfășurate o serie de acțiuni pentru a verifica modul în care este respectată legislația în domeniu, în mediul rural, ca parte a unei tematici regionale de control.
”Astfel, pe raza județului Bistrița-Năsăud, în localitatea Prundu Bârgăului, a fost controlat operatorul economic Vlad Elena Ștefania PFA, având ca obiect de activitate Fast-Food. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au aplicat următoarele sancțiuni:
- o amendă contravențională, în valoare totală de 20.000 lei;
- două avertismente;
- oprirea temporară a prestării serviciilor în bucătăria operatorului economic verificat, până la remedierea deficiențelor;
- oprirea temporară a funcționării vitrinei frigorifice cu băuturi răcoritoare, până la remedierea deficiențelor”, se arată în comunicatul CJPC Bistrița-Năsăud.
Neregulile constatate în timpul controlului au fost:
- folosirea unui spațiu de depozitare și a bucătăriei neigienizate corespunzător cu pereți afumați, plini de praf și crăpături și a unei hote cu urme de grăsime;
- utilizarea unui cuptor și a unor tăvi neigienizate corespunzător, arse, necurățate și pline de resturi alimentare;
- utilizarea unui frigider neigienizat corespunzător care prezenta urme de rugină;
- utilizarea unor friteuze care conțineau ulei ars;
- utilizarea unei vitrine frigorifice insalubre, amplasată în spațiul de luat masa, cu rafturi pline de mucegai și praf;
- neverificarea metrologică a cântarului din unitatea vânzătoare;
- neafișarea ingredientelor cu potential alergen pentru fiecare preparat culinar în parte, potrivit legislației în vigoare;
- neafișarea mențiunii “produs din produs decongelat” pentru produsele obținute din produse congelate, precum și a gramajului preparatelor servite clienților, așa cum prevăd actele normative în vigoare.
“Vom continua acțiunile de control pentru a verifica calitatea produselor vândute de către operatorii economici, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Avem zero toleranță pentru agenții economici care, prin practicile lor, periclitează sănătatea consumatorului, fie că vorbim despre efecte imediate sau pe termen lung”, a precizat Stelian Dolha, comisar șef adj. CJPC Bistrița-Năsăud.
FOTO: CJPC Bistrița-Năsăud