FOTO/VIDEO: Cel mai lung pod din lemn stratificat din România se construiește la Sângeorz-Băi

Cel mai lung pod din lemn stratificat din România se construiește la Sângeorz-Băi, acesta fiind proiectat și realizat de compania Silvania Internațional din Lunca Ilvei, relatează jurnaliștii de la forestmania.ro

Investiția face parte dintr-un proiect cu fonduri europene derulat de Primăria Sângeorz-Băi.

”Podul acesta este, practic, un proiect velo, face parte dintr-un ansamblu mai complex pentru piste de biciclete, el va uni două piste amenajate pe fiecare mal al Someșului. Inițial proiectul era din beton, dar am ales lemnul din motivele pe care vi le-am spus. La o astfel de lucrare trebuie să te gândești și la alte aspecte, nu doar la bani. Te gândești la resursa locală, la tradiție, la aspect. Și lemnul a câștigat”, a declarat primarul orașului Sângeorz-Băi, Cătălin Bota, pentru forestmania.ro.

Specialiștii companiei Silvania International spun că acesta este singurul pod din țară realizat din grinzi lamelare din molid românesc, podul având forma literei S.

Construcția se apropie de final.

”Mai sunt de făcut planșeul, hidroizolația, curburile din lemn lamelar, cu lumini, balustradă luminată și membrană transparentă. Va fi WOW!”, mai spun cei la Forestmania.

Sursa FOTO/VIDEO: forestmania.ro