Drulă (USR): Un pol de centru-dreapta în jurul USR – soluția pentru 2024

Un pol de centru-dreapta concentrat în jurul USR reprezintă soluția pentru alegerile din 2024, spune președintele Uniunii Salvaţi România, Cătălin Drulă.

”Soluția pentru 2024: noi vrem să creăm un pol de centru-dreapta în jurul USR. Avem dialog cu toate forțele din societate – politice, societate civilă, mediu de afaceri –  pentru a crea această alternativă. În România, acum, lucrurile sunt clare. Pe de o parte avem blocul PSD cu PNL (…), iar pe de altă parte avem opțiuni extremiste. Singura opțiune viabilă, modernă, partidul care a făcut PNRR, care își dorește dezvoltarea și investiții este USR. Discutăm cu toate forțele politice care vor să ni se alăture. Detaliile de construcție și program le facem în mod așezat, serios și într-un calendar responsabil”, a declarat liderul USR, Cătălin Drulă, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Întrebat la ce se referă mai exact când vorbește despre ”un pol de centru-dreapta concentrat în jurul USR”, Cătălin Drulă a răspuns: ”Pentru anul viitor vrem să avem o soluție completă: de la candidați la municipii, orașe, să fim prezenți în toată țara la alegerile locale, la lista pentru alegerile europarlamentare și probabil un tandem președinte-premier, pentru că am văzut cât de importante sunt aceste două funcții în statul român”. 

De asemenea, întrebat unde vede UDMR și unde crede că se va poziționa acest partid, Cătălin Drulă a spus: ”E o întrebare care ar trebui adresată lor. În Guvernul României, cu miniștrii din partea UDMR am avut o colaborare foarte bună. Repet, noi suntem deschiși la colaborare cu toate forțele care vor să susțină un program de centru dreapta, un program de modernizare a României, un program care este foarte bine definit și care este PNRR-ul. PNRR este proiectul de țară al României făcut de USR și pe care ne dorim să îl implementăm”. 

Totodată, întrebat dacă au fost purtate discuții cu liderii REPER, condus de Dacian Cioloș, sursa citată a afirmat că nu au avut loc discuții, dar a menționat că în această structură sunt așteptate forțele compatibile. ”Cei care își iau cariera politică pe cont propriu, pe ambiții și orgolii și care merg în direcția unei spargeri sau disoluții își semnează singuri cariera politică”, a completat Drulă.

Cătălin Drulă a mai menționat că, în opinia sa, România ar trebui să fie guvernată responsabil și onest și a subliniat că partidul din care face parte și-a stabilit o serie de obiective.

Mai este vreme până la alegeri, suntem oameni serioși, responsabili și important este să structurăm corect această alternativă de centru dreapta la guvernarea cleptocratică a PSD și la ceea ce nu este o soluție, adică extremismul. (…) România ar trebui să fie guvernată responsabil, onest.  (…) Obiectivele noastre sunt unele de interes public. Vrem să avem orașe mai bune, mai dezvoltate, regiuni, infrastructură, să nu avem pensii speciale, să nu avem o clasă de privilegiați și una de oameni obișnuiți. Noi nu vrem o republică a specialilor. Acesta este proiectul de țară pe care îl are PSD cu remorca PNL. Noi vrem o republică democratică, o țară modernă, liberă, care are încredere în ea”, a încheiat Drulă.

La rândul său, liderul USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, a menționat că pe plan local, cel mai probabil, USR va avea candidați proprii la alegerile din 2024.

error: Content is protected !!