FOTO: S-a deschis ”Târgul de viitor” la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Timp de două zile, în 5 și 6 aprilie, la Bistrița se desfășoară ”Târgul de viitor”, eveniment organizat de Asociația Pov 21 în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Târgul are loc la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și organizatorii spun că evenimentul a fost creat pentru a veni în sprijinul tinerilor aflați în căutarea propriei vocații.

Târgul este destinat în mod special elevilor de liceu din clasele terminale ale învățământului teoretic și profesional. Aceștia pot beneficia de consiliere în alegerea carierei.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc miercuri, în prezența prefectului județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a vicepreședintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, și a șefului Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

”Un viitor profesional dorit poate fi o țintă palpabilă, sintagma „viitorul începe astăzi” devenind realitate. „Târgul de viitor” îi ajută pe elevii de liceu să își descopere opțiunile de studiu și să se conecteze cu universitățile și programele lor preferate. Un prilej deosebit pentru a obține informații despre programele de studii, experiențele studenților și resursele oferite de fiecare universitate. Târgurile universitare nu reprezintă un moft, ci sunt o șansă excelentă pentru elevii de liceu de a-și descoperi pasiunile și de a explora opțiunile de studiu, universitățile prezente oferind workshop-uri despre educație prin mișcare, orientare în carieră sau chiar strategii de înțelegere a taxelor. Viitorul tinerilor nu mai este o himeră, el se construiește temeinic. Începând chiar de astăzi. La Târgul de viitor”, a precizat prefectul Teofil Cioarbă.

La ”Târgul de viitor” participă mai multe universități din țară, care și-au expus oferta educațională pentru ca tinerii să o consulte.

Printre universitățile prezente la târg se numără și Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Babeș-Bolyai” – extensia Bistrița, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai” – Extensia Năsăud, Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională ”Iuri Fedkovîci” din Cernăuți, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, precum și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În cadrul evenimentului au loc și workshop-uri la care tinerii pot participa și care sunt susținute de: Facultatea de Educație Fizică și Sport UBB Bistrița, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Emilia Guia (psiholog), Facultatea de Psihologie si Științe ale Educației UAIC Iași, Facultatea de Administrație Publică UBB Bistrița, Universitatea de Vest Timișoara, echipele de robotică ale județului Bistrița-Năsăud, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

La târg sunt prezente și companii din județul Bistrița-Năsăud care doresc să recruteze tineri.

În prima zi, “Târgul de viitor” s-a bucurat de un număr mare de vizitatori. Cei care nu au reușit să ajungă astăzi la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud mai au o șansă. Joi, târgul va fi deschis în intervalul orar 10:00-16:00.

error: Content is protected !!