Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Paște

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 aprilie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creștere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor oscila între 14 și 17 grade. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendința de creștere ușoară de la 1…2 grade la începutul primei săptămâni, până spre 4…5 grade în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, semnificativ la începutul acestui interval, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante”.

La munte, ”în prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 și 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de creștere ușoară, cu medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantități de precipitații mai însemnate și din nou după data de 17 aprilie”.

”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!