Peste 150 de amenzi și 16 permise reținute, în weekendul de Florii; polițiștii au întocmit și dosare penale

În perioada 7-9 aprilie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni în sistem integrat, împreună cu jandarmii și alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în scopul creșterii gradului de siguranță a traficului rutier, prevenirii accidentelor rutiere și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

La acțiuni au participat polițiști de la structurile de Rutieră și Ordine Publică care au acționat în tot județul. Pe linie rutieră, polițiștii au continuat să acționeze pentru prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație.

Pentru abaterile constatate în acest sfârșit de săptămână, peste 300 de șoferi au fost opriți pentru control de către polițiști, fiind efectuate aproape 90 de testări cu aparatul etilotest. Pentru abaterile rutiere au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de control, pe lângă contravenții, oamenii legii au constatat și infracțiuni, motiv pentru care au întocmit mai multe dosare penale.

Astfel, cu dosar penal s-a ales un tânăr din Mogoșeni, care a fost prins în timp ce conducea beat și cu viteză peste limita legală.

La data de 8 aprilie, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe strada Libertății din Bistrița, cu viteză peste limita legală. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Mogoșeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, și un bărbat din Beclean s-a ales cu dosar penal.

În seara de 7 aprilie, pe un drum comunal din Ilișua, în cadrul acțiunilor de verificare a traficului rutier, polițiștii din Beclean au depistat în trafic un autoturism, iar la volan au identificat un bărbat din Beclean. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține nici permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost sancționat conform OUG 195/2002”, mai arată Poliția.

Și un tânăr din Delureni s-a ales cu dosar penal.

”La data de 8 aprilie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier în Delureni, pe Drumul Comunal 19. În jurul orei 23:30, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din Delureni. În urma verificărilor efectuate cu privire la șofer, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul autoturismului a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, mai completează IPJ Bistrița-Năsăud.

Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui bărbat din Feldru.

”La data de 8 aprilie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Feldru. A fost identificat șoferul, un bărbat de 66 de ani, din Feldru. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul Poliției.

Tot cu dosar penal s-a ales și un bărbat din Șanț.

La data de 8 aprilie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17D. A fost identificat șoferul, un bărbat de 39 de ani, din Șanț. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatului i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai menționează IPJ Bistrița-Năsăud.

Un alt dosar penal a fost întocmit în urma unui accident produs în Budești.

”La data de 9 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit în localitatea Budești, unde a fost semnalată producerea unui accident de circulație. La locul evenimentului a fost identificată o femeie de 28 de ani, din localitate, care, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din Fântânele. În urma accidentului, șoferița a fost rănită, fiind transportată la spital. Aceasta a fost testată și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ cu privire la consumul de alcool. În cazul șoferului de 19 ani, testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciul Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să fie stabilite cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier”, mai arată Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!