ÎPS Andrei a acordat ”Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, primarului Ioan Turc

În a doua zi a Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor bistrițeni.

Cu acest prilej, la Biserica de la Coroana, cel mai vechi monument istoric din municipiul Bistriţa (secolul XIII), alături de un sobor de preoți, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie.

Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale și județene, precum și a numeroși credincioși bistrițeni.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a acordat ”Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea activă în viața comunității și a Bisericii.

De asemenea, au mai primit distincții și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, căruia i-a fost acordat Ordinul „Mihai Vodă”, dar și prof. Rozalia Fucă-Tomescu, dirijorul corului Bisericii de la Coroana – Ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin”.

Este deja o tradiție ca în fiecare an, în a doua zi de Paști, ÎPS Andrei să se afle în județul Bistrița-Năsăud, cel de-al doilea județ al Arhiepiscopiei, pentru a aduce și credincioșilor de aici bucuria Învierii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!