Un nou punct gastronomic local a fost deschis în județul Bistrița-Năsăud.
Noul punct gastronomic local este situat în localitatea Cușma, comuna Livezile, și aparține Anuței Bungărdean, care îi întâmpină pe vizitatori cu preparate gătite după rețete tradiționale.
Deschiderea acestui punct a avut loc la data de 8 mai, la eveniment fiind prezenți și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, dar și primarul comunei Livezile, Traian Simionca.
”Gust, tradiție și foarte multe bunătăți care îți iau privirea și îți taie respirația pot fi găsite la Punctul Gastronomic Local ”Anuța Cușma”. Un loc de poveste, cu mâncare tradițională, ca la mama acasă. Felicitări, doamna Anunța Bungărdean, sunteți o adevărată gospodină și vă mulțumim pentru pasiunea cu care gătiți și prin care reușiți să faceți magie culinară, în toate preparatele d-voastră! Felicitări domnului primar Traian Simionca, domnului viceprimar Griga Florin și directorului ADI Turism, Răzvan Cerceja, pentru implicarea și tot ajutorul acordat doamnei Anuța în deschiderea punctului gastronomic local!”, a transmis Emil Radu Moldovan.
În Bistrița-Năsăud mai există încă trei astfel de puncte gastronomice locale.
Punctele gastronomice locale reprezintă un concept de unitate de tip familial care oferă produse și preparate alimentare specifice zonei geografice a României unde sunt localizate. Acestea nu tind spre a deveni restaurante sau pensiuni, ci vor să ofere posibilitatea turiștilor de a se bucura de preparate tradiționale locale într-o atmosferă specific rurală, însă cu respectarea normelor și condițiilor de igienă, pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie afectată.