S-a redeschis circulația în sensul giratoriu de la intersecția străzilor General Grigore Bălan, Avram Iancu și Calea Moldovei

Circulația în sensul giratoriu de la intersecția străzilor General Grigore Bălan, Avram Iancu și Calea Moldovei s-a redeschis! Lucrările au fost finalizate cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut, a anunțat primarul Bistriței, Ioan Turc.

În cadrul proiectului Linia Verde, aici au fost efectuate lucrări de refacere a infrastructurii carosabilului, cu intervenții și la conductele de apă-canalizare și îngroparea rețelei de fibră optică. Pentru moment, în zonă a fost turnat primul covor asfaltic, urmând ca pe întreg tronsonul străzii General Grigore Bălan să se revină cu turnarea stratului de uzură”, a precizat Ioan Turc.

În contextul redeschiderii circulației în această zonă, compania Transmixt anunță că vor fi eliminate o parte din devierile de trasee.

”Începând de mâine, 16.06.2023, vom putea să eliminăm o parte din devierile de trasee utilizate în ultimele săptămâni, având în vedere deschiderea circulației prin sensul giratoriu de la intersecția străzilor Avram Iancu – Bulevardul General Grigore Bălan – Grănicerilor.

Liniile care au modificări de traseu începând de mâine se regăsesc mai jos.

Tot începând de mâine vei regăsi modificările și în aplicația mobilă TMX Transport Bistrița, pe care vă încurajăm să o folosiți pentru a fi la curent cu modificările și cu circulația autobuzelor din transportul public din Bistrița și cartiere.

1. Linia 1

◽️ TUR

Str. Libertăţii – bld. Independenței – str. Gării – str. Arțarilor – str. Ion Slavici – str. Crinilor – str. 1 Decembrie – str. Avram Iancu – str. Tudor Vladimirescu – str. Ștefan cel Mare. Se vor utiliza stațiile 42 și 43 de pe str. 1 Decembrie.

◽️ RETUR

Str. Ștefan cel Mare – bld. G-ral G. Bălan – str. 1 Decembrie – str. Crinilor – str. Ioan Slavici – str. Arțarilor- str. Gării- bld. Independenței – str. Libertăţii. Se vor utiliza stațiile 62 și 63 de pe str. 1 Decembrie.

2. Linia 3 revine la traseul normal.

3. Linia 9

◽️ TUR

Str. Rodnei – str. Gării – str. Arțarilor – str. Ioan Slavici – str. Crinilor – str. 1 Decembrie – traseul normal al liniei. Se vor utiliza stațiile 42 și 43 de pe str. 1 Decembrie.

◽️ RETUR

Traseul normal al liniei – str. 1 Decembrie – str. Crinilor – str. Ioan Slavici – str. Arțarilor – str. Gării – str. Rodnei. Se vor utiliza stațiile 62 și 63 de pe str. 1 Decembrie.

4. Liniile 5 si 11

◽️ TUR

Str. C.R.Vivu – str. Ștefan cel Mare – bld. G-ral G. Bălan – str. 1 Decembrie – str. Crinilor – str. Ioan Slavici – traseul normal al fiecărei linii. Se vor utiliza stațiile 62 și 63 de pe str. 1 Decembrie.

◽️ RETUR

Traseul normal al fiecărei linii – str. Ioan Slavici – str. Crinilor – str. 1 Decembrie – bld. G-ral G. Bălan – str. Ștefan cel Mare – str. C.R.Vivu. Se vor utiliza stațiile 42 și 43 de pe str. 1 Decembrie”, a precizat Transmixt.

Proiectul ”Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă” este unul dintre cele două proiecte majore de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene.

Acest proiect prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă crearea noii rute de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, este prevăzută și modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, spațiilor verzi și amenajarea unor piste pentru cicliști. 

De asemenea, în proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!