Pubelele, la control! Inspectorii ADI Deșeuri au dat zeci de amenzi și avertismente

Colectarea selectivă este o obligație pentru toți cetățenii, fiind prevăzută în legislația română și europeană”, spun reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. Însă unii locuitori ai județului nu țin cont de această obligație, astfel că inspectorii Corpului de Control au fost nevoiți să îi sancționeze pe cei prinși că nu colectează selectiv deșeurile.

O componentă importantă a campaniei de conștientizare și informare este derulată zilnic de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în cadrul controlului recipienților de colectare a deșeurilor. Peste 700 de pubele sunt controlate zilnic de inspectorii Corpului de Control în tot județul nostru și cetățenii sunt instruiți continuu cu privire la cum pot colecta selectiv deșeurile. Din păcate, încă vedem cetățeni care nu respectă legea și nu colectează selectiv deșeurile, punând în pubela neagră deșeuri reciclabile. În urma verificărilor efectuate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Jandarmeria Bistrita, au fost aplicate peste 60 de sancțiuni cuprinse între 100 și 300 de lei sau avertismente cetățenilor care nu colectează selectiv deșeurile în gospodăriile lor”, a transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Acțiunile de verificare, informare și conștientizare a inspectorilor Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor continua și în perioada următoare, la nivelul întregului județ, monitorizându-se astfel modul în care cetățenii colectează separat deșeurile în gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!