FOTO/VIDEO: A început Campionatul Național de Minifotbal; cele mai bune 32 de echipe din țară, la Bistrița

În perioada 28 iunie – 1 iulie, la Bistrița se desfășoară Campionatul Național de Minifotbal, competiție la care participă cele mai bune 32 de echipe din România, trei dintre ele fiind chiar din Bistrița-Năsăud.

Competiția este organizată de Federația Română de Minifotbal și Asociația Județeană de Minifotbal Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Festivitatea de deschidere a campionatului a avut loc miercuri, la Baza Raoul Arena, în prezența președintelui Federației Române de Minifotbal, Ioan Onicaș, a președintelui Asociației Județene de Minifotbal, Raoul Borșoș, a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și a foștilor fotbaliști Lucian Sănmărtean și Gabi Balint – ambasadorii competiției.

Ceea ce vom face noi în aceste patru zile la Bistrița cred că va rămâne în istoria minifotbalului. În primul rând mulțumesc Consiliului Județean care ne-a sprijinit și cred ca va fi un exemplu pentru alte autorități locale. Pentru noi este o onoare că reușim să aducem cele mai bune echipe din România să joace pe cele mai frumoase baze pe care le avem în țară. Anul trecut am fost la Vâlcea, iar acum a venit și rândul Bistriței. Cred că și starea acestor baze sportive o să vă ambiționeze și o să vedem jocuri de calitate. Felicităm pe toți cei care s-au sacrificat și care sunt prezenți acum la cea mai importantă competiție din România. Succes tuturor!”, a transmis președintelui Federației Române de Minifotbal, Ioan Onicaș, în deschidere campionatului.

La rândul rău, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a spus: ”Mă bucur foarte mult să fim împreună aici. Aș începe și eu prin a îl felicita pe Raoul și echipa lui pentru tot ceea ce au făcut pentru promovarea minifotbalului și mă bucur că Federația Română de Minifotbal a ales să îi recompenseze lui Raoul munca și să organizeze campionatul la Bistrița, în Poarta Transilvaniei. De asemenea, mă bucur că am reușit să terminăm și noi noua bază de tip 1 a secției de fotbal a Clubului Gloria, unde se vor desfășura câteva dintre meciuri. E o mare bucurie să îi revedem acasă pe Gabi Balint și pe Lucian Sănmărtean pentru că ei au fost cei care au jucat fotbal. Pe mulți dintre noi, în 1994, generația lui Gabi ne-a scos în stradă. Nu vorbesc despre cum arată generația actuală pentru că nu sunt analist sport, dar mă bucur foarte mult că minifotbalul salvează cumva fotbalul. De aici, de la acest turneu, cei mai buni vor merge la Champions League, la Oradea. Bun venit tuturor la Bistrița! Sper să aveți un turneu cât mai bun! Cei mai buni să câștige!”. Emil Radu Moldovan a încheiat prin a menționa că și-ar dori ca una dintre cele trei echipe bistrițene să ocupe un loc fruntaș.

Totodată, președintele Asociației Județene de Minifotbal, Raoul Borșoș, a precizat: ”E un moment foarte important al vieții mele. Sunt foarte fericit că am reușit să aduc acest mare turneu – cel mai mare turneu din Europa – la Bistrița. Suntem cea mai bine organizată țară la minifotbal, iar la Bistrița, minifotbalul e la el acasă. Doresc mult succes tuturor și cel mai bun să câștige!”.

Și fotbaliștii Lucian Sănmărtean și Gabi Balint au transmis mesaje de încurajare tuturor participanților și au premiat fiecare echipă cu câte un trofeu, în semn de apreciere pentru performanța de a se califica la acest campionat național și pentru efortul de a susține minifotbalul românesc.

Campionatul Național de Minifotbal se desfășoară pe trei baze sportive din Bistrița: Baza Raoul Arena, strada Libertății nr.1, Teraplast Arena, strada Aerodromului nr. 33 și Baza Sportivă Transilvania, strada Lacului nr. 23.

Festivitatea de premiere a echipelor câștigătoare va avea loc la Baza Raoul Arena în data de 1 iulie, de la ora 20:00.

Cele mai bune echipe vor obține calificarea la EMF Champions League, competiție europeană de top, ce are loc anul acesta, în luna septembrie, chiar în țara noastră, la Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!