Bărbat din Feldru, cu dosar penal după ce ar fi prezentat Poliției un permis de conducere fals

Un bărbat din Feldru s-a ales cu dosar penal, el fiind bănuit că ar fi prezentat Poliției un permis de conducere fals.

În seara de 31 iulie, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud care efectuau activităţi de control pe linie rutieră, pe Drumul Național 17D, au depistat și oprit un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism. A fost identificat conducătorul autoturismului ca fiind un bărbat, de 38 de ani, din Feldru, acesta fiind sancționat contravențional, iar ca măsură complementară, i s-a reținut permisul de conducere. În cadrul verificărilor efectuate, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere similar cu cele eliberate de autorităţile din Irlanda, dar care nu prezenta elementele de siguranţă şi particularizare ale unui permis de conducere autentic, existând bănuiala că este contrafăcut. La data de 1 august, în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere valabil”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

De asemenea, cu dosar penal s-a ales și un tânăr din Parva. Și acesta a crezut că îi poate păcăli pe polițiști.

”În seara de 31 iulie, poliţiștii care efectuau activităţi de control pe linie rutieră, pe Drumul Județean 172B, în Rebra, au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din Parva. Tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, relatând faptul că este eliberat de autoritățile din Anglia și că l-ar fi uitat în străinătate, unde muncește. Acesta a fost sancționat contravențional pentru defecțiuni constatate la autovehiculul condus, iar ca măsură complementară, i-a fost retras certificatul de înmatriculare. Fiind efectuate verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis emis de vreo autoritate străină, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis”, a mai precizat Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!