După caniculă, revin ploile! Cod galben în Bistrița-Năsăud

Județul Bistrița-Năsăud se află, în intervalul 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 06:00, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, ”în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 -25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp”.

ANM precizează că astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Și Asociația Meteo.BN avertizează că vremea se schimbă.

După-masă, schimbăm foaia, gata cu canicula. Am promis că revin cu o informare cu privire la fenomenele de instabilitate, acestea nu par a avea caracter sever, deşi, da, vor fi averse torențiale, descărcări electrice şi vânt dar sunt fenomene obişnuite după atâta căldură. Cantităţile de apă acumulate în timp scurt pot fi însemnate, aşa că, țineți un ochi vigilent din acest punct de vedere! Din ce văd acum, încep după orele 12/13, cu extindere dinspre SV-ul județului. În spatele frontului, vremea se va răci accentuat, mâine şi poimâine de abia depăşim 20°C”, a precizat administratorul Asociației Mete.BN, Mihai Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!