Bărbat cu dizabilități psihice, care cerșea în Bistrița și era violent, internat la spitalul de pe Someșului

Un bărbat cu dizabilități psihice, care cerșea, consuma băuturi alcoolice și era violent, a fost dus de polițiștii locali la Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, medicii luând decizia de a îl interna, potrivit Poliției Locale.


Polițiștii locali spun că bărbatul a fost depistat în municipiul Bistrița, în timpul acțiunilor derulate în cadrul campaniei de combatere a cerșetoriei.

”Am fost solicitați de Direcția de Asistență Socială Bistrița, să venim în sprijinul inspectorilor, în identificarea, preluarea și transportarea la unitatea medicala de profil a unui pacient cu dizabilități psihice. Bărbatul este diagnosticat cu o boala psihică ce pune în pericol integritatea și siguranța cetățenilor prin faptul ca nu se conformează tratamentului medical, este violent, practică cerșetoria și este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice . Acesta a fost găsit de multe ori dormind sau consumând băuturi alcoolice, atât în zona fântânii arteziene din Piața Centrală, cât și în foișorul din Parcul Municipal Regele Mihai I al României, fiind un pericol pentru mamele cu copii sau pentru adolescenții ce frecventează acea zonă a parcului. Urmare a acestor fapte, Direcția de Asistență Socială ne-a solicitat sprijinul. A fost identificat de către colegii noștri pe pietonalul Liviu Rebreanu. Acesta apela la mila cetățenilor de la terase, iar în momentul abordării, a devenit agitat si violent atât față de colegii noștri dar și față de persoanele aflate pe terasă. A fost transportat la unitatea medicala de pe strada Someșului și solicitată declanșarea procedurii de internare nevoluntară pe motivul că este un pacient cronic ce pune în pericol siguranța cetățenilor și nu se poate conforma la tratamentul zilnic prescris. Medicii au decis internarea bărbatului. Nu este un caz fericit, dar siguranța bistrițenilor primează“, a transmis Poliția Locală Bistrița.

La nivelul municipiului, polițiștii locali continuă zilnic campania de combatere a cerșetoriei, ei fiind sprijiniți în acest demers chiar de locuitorii orașului care sesizează tot mai des situațiile de acest fel.

Colegii noștri au primit foarte multe sesizări de la cetățeni de la începutul acestei campanii, fapt ce ne bucură deoarece vedem că atât bistrițenii cât și societatea civilă reacționează. Spre exemplu, joi, a fost semnalată prezența unui cerșetor recalcitrant pe Bulevardul Decebal. Acesta aducea injurii folosind expresii jignitoare la adresa trecătorilor. A fost sancționat cu 1.000 lei în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. La Carrefour, pe strada Arțarilor, au fost identificate două cerșetoare de profesie. Au fost sancționate cu 300 lei tot în baza Legii 61/1991, pentru apelarea la mila publică. Toate persoanele identificate apelând la mila publică au fost îndrumate spre domiciliu. Continuăm…”, a mai precizat Poliția Locală Bistrița.

Zilele trecute, polițiștii locali au identificat și cerșetori care pretindeau că suferă de anumite boli sau că nu pot umbla, în cele din urmă dovedindu-se că adoptau această metodă doar pentru a îi determina pe trecători să le ofere bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!