Ioan Turc: Am solicitat un ritm mai susținut al intervențiilor pe Linia Verde

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a solicitat companiei care execută lucrări în cadrul proiectului Linia Verde ”un ritm mai susținut al intervențiilor”.

Edilul Bistriței a efectuat joi o vizită în teren pe traseul proiectului Linia Verde.

Împreună cu specialiști din Primărie, am verificat stadiul lucrărilor, am dispus unele corecții și am solicitat un ritm mai susținut al intervențiilor, având în vedere termenul strâns de finalizare a obiectivului de investiții”, a spus primarul Ioan Turc.

Proiectul ”Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă” este unul dintre cele două proiecte majore de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene. 

Acest proiect prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă crearea noii rute de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, este prevăzută și modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, a spațiilor vezi și amenajarea unor piste pentru cicliști. 

De asemenea, în proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Lucrările sunt executate de compania MIS Grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!