Se toarnă ultimul strat de asfalt pe strada General Grigore Bălan

Pe strada General Grigore Bălan din Bistrița se toarnă ultimul strat de asfalt, artera fiind închisă circulației până duminică seara.

Prinde contur ultimul strat de asfalt de pe strada General Grigore Bălan, din traseul Liniei Verzi”, a precizat primarul Ioan Turc, care a efectuat o vizită pe șantier.

Pe anumite porțiuni ale străzii a fost turnat deja stratul de asfalt, urmând ca lucrările să continue, strada fiind închisă traficului până duminică seara la ora 20:00. Poliția Locală Bistrița i-a informat pe conducătorii auto că circulația va fi închisă în zonă și că nu se va circula nici pe străzile adiacente, situate între sensul giratoriu de pe strada General Grigore Bălan – intersecția cu strada Bistricioarei și sensul giratoriu de pe strada General Grigore Bălan – intersecția cu strada Avram Iancu. 

Reabilitarea străzii General Grigore Bălan face parte din proiectul ”Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă” – unul dintre cele două proiecte majore de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene. 

Acest proiect prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă crearea noii rute de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, este prevăzută și modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, a spațiilor vezi și amenajarea unor piste pentru cicliști. 

De asemenea, în proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!