Ioan Turc: Se va menține legătura directă între Bistrița și București

Trenurile de la Bistrița spre București și invers vor continua să circule și din luna decembrie, când intră în vigoare noul mers al trenurilor, a anunțat primarul Ioan Turc, care a purtat discuții în acest sens cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor.

”În urma unor discuții pe care le-am avut în cursul zilei de astăzi la Ministerul Transporturilor, noul mers al trenurilor de călători, care va intra în vigoare în 10.12.2023, va fi modificat în sensul menținerii legăturii directe între Bistrița și București“, a transmis primarul Ioan Turc, marți, pe pagina sa de Facebook.

Luni, într-o conferință de presă, primarul Bistriței a anunțat că, începând cu data de 10 decembrie, când va intra în vigoare noul mers al trenurilor, nu va mai exista tren direct între Bistrița și București. Potrivit primarului, grupa de vagoane Bistrița Nord – București Nord, care se atașează acum în Stația Sărățel la trenul IR 1642 Baia Mare – București Nord, ar fi urmat să fie scoasă începând cu 10 decembrie.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat că a luat act de solicitarea primarului Ioan Turc și că a purtat discuții la București pentru ca această legătură de tren să nu fie desființată.

Am luat act de solicitările dumneavoastră, domnule primar Ioan Turc. Cetățenii județului și ai municipiului Bistrița sunt cei mai importanți, iar problemele lor au fost și sunt prioritare pentru mine! Deși domnul Traian Preoteasa este susținut de partidul din care faceți parte, eu am discutat cu dânsul și grupa de vagoane Bistrița Nord – București Nord, care se atașează în stația Sărățel, la trenul IR 1642 Baia-Mare-București-Nord, nu va fi desființată! Totodată, mă bucur că ați apelat la mine, pentru a rezolva și această problemă! Ori de câte ori aveți nevoie de ajutor, dumneavoastră sau oricare alt bistrițean, sunt aici să ofer sprijinul”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!