Rablele abandonate pe domeniul public, în atenția Poliției Locale Bistrița

Vehiculele fără stăpân sau cele abandonate pe domeniul public al municipiului Bistrița sunt în atenția Poliției Locale, instituție care are atribuții în identificarea și eliminarea acestora din zonele publice ale orașului. Doar anul acesta, peste 50 de astfel de vehicule au fost luate în evidența Poliției Locale.


”Fiecare dintre noi cu siguranță am văzut, pe raza municipiului, vehicule parcate pe domeniul public, aflate într-o stare avansată de degradare (nefuncționale) ce nu au fost mutate din aceeași locație de mult timp. Unele au plăcute de înmatriculare, altele nu. Poliția Locală a municipiului Bistrița are în atribuții identificarea acestora și aplicarea procedurilor de eliberare a domeniului public, conform prevederilor legale. De la începutul anului 2023 până în prezent, Poliția Locală a luat in evidenta un număr de 51 de autovehicule despre care există suspiciunea că ar fi abandonate pe domeniul public sau ar fi fără stăpân”, precizează Poliția Locală Bistrița.

Instituția atrage atenția proprietarilor de vehicule care le abandonează pe domeniul public că riscă să rămână fără ele după numai șase luni de la data identificării vehiculului și nu după un an, așa cum era până în 2020. Procedura poate fi demarată de îndată în cazul în care există martori care declară că acel vehicul este abandonat pe domeniul public.

Pe parcursul anului în curs, în conformitate cu prevederile legii 421/2002, au fost emise 11 somații către proprietarii autoturismelor abandonate, ca în termen de 5 zile de la luarea la cunoștință să ridice vehiculul aflat pe domeniul public. De asemenea, au fost emise și trei dispoziții de ridicare a autovehiculelor, dar și două dispoziții de trecere în proprietatea municipiului a vehiculelor ridicate.

Totodată, Poliția Locală continuă procedurile legale pentru vehiculele luate în evidență în anul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!