Un biciclist a fost rănit și un șofer și-a distrus baia de ulei a mașinii, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Ce s-a întâmplat

Un biciclist care se plimba pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița a suferit un accident și un șofer care circula cu mașina în acea zonă și-a distrus baia de ulei, ambele situații producându-se în urma desființării unei terase provizorii din această zonă, informează Poliția Locală.

Potrivit instituției, unei terase amplasate în zona pietonală i-a expirat perioada de funcționare, aceasta fiind desființată de administratorul său, care însă a omis să aducă terenul la starea inițială.

Astfel, ”după ridicarea terasei, în zonă au rămas doi suporți din țeavă metalică, cu înălțimea de aproximativ 30 cm, ieșiți din pavaj, precum și cabluri de conectare la rețeaua electrică, fapt ce a condus, se pare, ieri seară la accidentarea unui biciclist iar azi la distrugerea băii de ulei a unui autoturism”, precizează Poliția Locală Bistrița.

Instituția menționează că administratorul în cauză a fost somat marți, 7 noiembrie, să aducă terenul la starea inițială în maximum 48 de ore, dar s-a conformat doar după ce a fost sancționat de polițiștii de la Disciplina în Construcții și Control Comercial. Cel care administra terasa desființată s-a ales cu amenzi în sumă totală de 1.350 lei.

Polițiștii locali avertizează că desființarea unei terase provizorii, indiferent dacă este amplasată în zona pietonală sau în alte locații, presupune, potrivit obligațiilor impuse de autorizația de ocupare temporară a domeniului public, și aducerea terenului unde aceasta a fost amplasată la starea inițială, la expirarea perioadei de funcționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!