Copil de 13 ani, prins cu zeci de articole pirotehnice asupra sa

Un copil de 13 ani a fost prins de jandarmi în timp ce avea asupra sa aproape 70 de articole pirotehnice. Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, minorul se afla în apropierea unei baza sportive pe care se disputa un meci de fotbal feminin.

La partida de fotbal feminin organizată sâmbătă, 25 noiembrie, la Baza Sportivă Gloria din cartierul Unirea, jandarmii au depistat un minor care a folosit diverse tipuri de materiale pirotehnice în imediata apropiere a arenei sportive. Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au întocmit pentru minorul în cauză, în prezența reprezentantului legal, actele de sesizare pentru infracțiunea de ”operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform Legii nr. 126 din 1995, art. 37, lit. a, acesta având asupra sa un număr de 66 de articole pirotehnice diferite. Documentele au fost înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

La finele săptămânii trecute, jandarmii au mai aplicat sancțiuni în valoare totală de 2.100 lei și 6 avertismente scrise pentru diferite abateri de la legislația în vigoare. Au fost constatate și sancționate mai multe fapte antisociale cum ar fi: cerșetoria sau consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!