Ioan Turc: Nu voi dispune măsuri de sancționare a celor care parchează pe banda autobuzelor până când…

Până când municipalitatea nu va asigura locuitorilor orașului variante alternative de parcare, primarul Ioan Turc a anunțat că nu va dispune măsuri de sancționare a șoferilor care parchează pe banda de circulație destinată autobuzelor.

Nu voi dispune măsuri de sancționare a celor care parchează pe banda autobuzelor până când nu vom avea și variante alternative de parcare, într-o măsură cât mai mare. Orașul este al tuturor, trebuie să ne gândim la toată lumea. Vechea administrație nu s-a gândit deloc la acest lucru, deși a avut tot timpul la dispoziție. Nimic nu i-a împiedicat”, a spus primarul într-o conferință de presă susținută miercuri.

În cadrul conferinței, edilul a precizat că municipalitatea știe că există o preocupare în rândul locuitorilor orașului legată de lipsa locurilor de parcare și că a demarat un program de amenajare a unor noi parcări, investițiile propuse fiind în diferite stadii.

O problemă cu care orașul se confruntă – lipsa locurilor de parcare. Această problemă este cu atât mai mare cu cât prin operaționalizarea investițiilor care se derulează în momentul de față – și mă refer la Linia Verde, la axe, la pistele pentru cicliști – deficitul de locuri de parcare va crește. Am mai spus-o: din păcate, vechea administrație nu a făcut nimic pentru amenajarea de locuri de parcare în municipiu, cu toate că știa ce urmează să se întâmple. Am dat drumul la un program pentru realizare de parcări și vreau să dau câteva detalii legate de acest program bistrițenilor, pentru că, repet, știu că există o preocupare în oraș legată de lipsa locurilor de parcare. În acest sens, avem trei contracte semnate pentru proiect tehnic și execuție pentru parcările etajate care vor fi edificate pe Aleea Pandurilor – zona Vasile Lupu, pe Ion Minulescu și pe Năsăudului. (…) În fază PUZ suntem cu parcările de pe Crinilor și de pe Clopoțeilor. De asemenea, pe strada C.R. Vivu suntem în fază de studiu de fezabilitate. Pe strada Lupeni suntem la nivel de PUD + studiu de fezabilitate. Reamintesc că pe strada Lupeni avem încheiat un contract cu Biserica Romano-Catolică, pe terenul căreia vom amenaja circa 100 de locuri de parcare. Acestea vor compensa într-o bună măsură locurile de parcare care se pierd după operaționalizarea Liniei Verzi pe segmentul Gheorghe Șincai”, a precizat Ioan Turc.

Edilul a vorbit și despre parcarea pe care municipalitatea o va amenaja pe strada Bistricioarei.

În ceea ce privește parcarea de pe strada Bistricioarei, am preluat de la Consiliul Județean pe care tot Primăria l-a transmis administrației județene pentru ca acolo administrația județeană să construiască o parcare. Terenul ne-a fost înapoiat împreună cu o documentație, cu un studiu de fezabilitate pe care l-am introdus într-o fază de revizuire și propunem amenajarea un spațiu pentru conferințe la ultimul nivel al parcării, dar un spațiu gândit după toate normele și normativele perioadei în care trăim. Cu atât mai mult cu cât acolo vom avea locuri de parcare, acolo sunt și hoteluri, instituții publice. Deci vom avea un spațiu de conferințe împreună cu o parcare pe strada Bistricioarei. Până una-alta, în luna ianuarie vom demola punctul termic de pe strada Bistricioarei, vom pune un blocaj de piatră și vom deschide, cu caracter temporar, până la începerea lucrărilor, perimetrul pe care urmează să fie ridicată parcarea, în așa fel încât oamenii să poată parca pe terenul respectiv”, a explicat Ioan Turc.

De asemenea, municipalitatea intenționează să amenajeze și alte parcări.

”Avem și alte parcări. Independenței Nord – parcare de 100 de locuri, în cadrul proiectului de regenerare urbană a acestei zone. Pe strada Carpați urmează să avem o parcare etajată și lucrăm deja la caietul de sarcini”, a mai spus Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!