Finanțări de peste 50 de milioane de lei pentru cinci comune din județ, prin PNI ”Anghel Saligny”

Cinci comune din județul Bistrița-Năsăud au obținut finanțări în sumă totală de peste 50 de milioane de lei, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru realizarea unor investiții. Este vorba despre comunele Feldru, Nușeni, Rodna, Rebrișoara și Șieu-Odorhei.

Cea mai mare sumă, de 20,6 milioane lei, revine comunei Șieu-Odorhei, pentru construirea unei rețele publice de canalizare.

De asemenea, comuna Rodna va primi o finanțare de 17,4 milioane lei pentru amenajarea unor trotuare și a unor dispozitive de scurgere a apelor pluviale. Suma de 6,8 milioane lei revine comunei Nușeni, urmând să fie investită în extinderea rețelei de canalizare în localitatea Malin.

Totodată, 5,9 milioane lei primește și comuna Feldru pentru a moderniza o serie de străzi de interes local, în vreme ce comuna Rebrișoara va primi 3,6 milioane lei pentru construirea unei rețele publice de apă uzată în localitatea Poderei.

Marți, la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian-Ioan Veștea, a avut loc semnarea contractelor de finanțare.

Continuăm semnarea contractelor de dezvoltare a infrastructurii locale, astfel încât toți cetățenii să beneficieze cât mai curând de condiții moderne de viață și de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități, fie că vorbim despre drumuri, alimentare cu apă, canalizare ori rețele de gaze”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!