Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a lansat în consultare publică proiectul de buget pe anul 2024

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a publicat în transparență decizională proiectul de buget pe anul 2024, acesta urmând să fie supus dezbaterii și aprobării luna viitoare.

Potrivit administrației județene, documentul poate fi consultat pe pagina de internet a instituției, la secţiunea Transparenţă decizională – Proiecte de acte normative aflate în consultare publică.

Anul acesta, bugetul de venituri al Consiliului Județean este estimat la 1.096.991.000 lei. Principalele surse de venit sunt subvenţiile de la bugetul de stat, sumele defalcate din TVA şi sumele primite de la Uniunea Europeană.

În ceea ce privește cheltuielile, bugetul este estimat la 712.090.000 lei.

Din bugetul de cheltuieli, cea mai mare sumă este prevăzută la capitolul ”Spitale generale”, alocarea fiind de 231,6 milioane lei, majoritatea banilor fiind destinați proiectului de construire a unui nou pavilion pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

De asemenea, o alocare consistentă este prevăzută și la capitolul ”Transporturi”, aceasta fiind de circa 181 de milioane lei. Capitolului ”Învățământ” i-a fost alocată suma de 98,5 milioane lei. La capitolul ”Cultură, recreere și religie” este prevăzut un buget de aproape 69 de milioane lei, din care circa 35 de milioane merg către funcţionarea Clubului Sportiv Gloria 2018. Totodată, capitolul “Asigurări și asistență socială” beneficiază de un buget de cheltuieli de circa 67,5 de milioane de lei.

La proiectul aflat în consultare publică, persoanele fizice şi juridice din judeţ pot depune contestaţii, sugestii sau propuneri de modificare. Observațiile se depun la Registratura Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Piaţa Petru Rareş, nr. 1, Bistriţa.

De asemenea, va fi organizată și o dezbatere publică asupra proiectului bugetului local de venituri și cheltuieli al județului Bistrița-Năsăud pe anul 2024. Dezbaterea va avea loc la data de 23 ianuarie, în sala de ședințe a Palatului Administrativ, cu începere de la ora 16:00.

Ulterior acestor etape, luna viitoare, proiectul de buget pe anul 2024 va fi dezbătut și suspus aprobării în plen.

Proiectul de buget, care cuprinde și Programul de investiții propus de administrația județeană, poate fi consultat mai jos:

error: Content is protected !!