Peste 300 de sancțiuni și 30 de permise reținute de polițiști, în timpul acțiunilor din weekend

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au fost prezenți și la sfârșitul săptămânii trecute pe principalele artere din județ, acționând pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea traficului.

Modul în care polițiștii au acționat a fost unul predominant preventiv, polițiștii aducând din nou în atenția șoferilor modificările Codului Rutier, cu precădere modificările aduse prin Legea „Anastasia”.

Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate din dotare, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma acțiunilor efectuate pe drumurile publice din județ, polițiștii au verificat peste 520 de vehicule și aproape 670 de persoane. Aproape 300 de șoferi au fost testați cu aparatele din dotare, cu privire la consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Pentru neregulile constatate în urma controalelor, polițiștii au aplicat 305 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 100.783 de lei. Totodată, polițiștii rutieri au dispus măsura complementară a suspendării pentru 30 de permise de conducere și reținerea a 23 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean și cei din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat 3 persoane de 18, 24 și 42 din Căianu Mic și Beclean asupra cărora au fost găsite plicuri care conțineau substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive. În cele 3 cazuri substanțele au fost ridicate și înaintate structurii de specialitate în vederea efectuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii au constatat și o serie de infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, la data de 19 ianuarie, polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi au constatat, în flagrant delict, comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Vizat de comiterea infracțiunii este un conducător auto în vârstă de 38 de ani din localitatea Șanț care a fost oprit pentru verificări pe Drumul Național 17D, în localitatea de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei. În acest caz cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Politiei orașului Sângeorz-Băi, Compartimentul Rutier”, a precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, la data de 20 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 33 de ani din Josenii Bârgăului care conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Autoturismul condus de acesta a fost oprit pe o stradă din Josenii Bârgăului, iar în urma testării etilotest, rezultatul a fost 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru determinarea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai precizează Poliția.

Tot la data de 20 ianuarie, polițiștii din Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier fără victime, produs în Ilva Mică, pe Drumul Județean 172C, în urma acestuia întocmind și un dosar penal.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul a avut loc între o autoutilitară, condusă de o femeie de 33 de ani din Ilva Mică și un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani din Tăure. În urma verificărilor efectuate, polițiștii a constatat faptul că autoutilitara condusă de femeie tracta o remorcă confecționată artizanal fără număr de înmatriculare sau de înregistrare. Aceasta transporta în interiorul remorcii, precum și în lada autoutilitarei material lemnos fără documente legale de proveniență sau transport. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și continuă cercetările. Totodată, cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional”, se mai arată în comunicatul Poliției.

O altă infracțiune a fost constatată la data de 21 ianuarie, când polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat și oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism condus de un bistrițean de 47 de ani.

Autoturismul în cauză se deplasa pe drumul Național 17, prin Viișoara. La controlul documentelor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 47 de ani figurează ca având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a completat IPJ Bistrița-Năsăud.

Și polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud au acționat în acest sfârșit de săptămână pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători. În acest context, polițiștii au desfășurat activități specifice în 3 stații de cale ferată și pe rutele a 6 trenuri de călători. În acest context au fost legitimate 15 persoane, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în cuantum de 400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!