Două persoane din Cușma, amendate după ce au aruncat gunoaie în natură

Două persoane din localitatea Cușma, comuna Livezile, s-au ales cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei după ce au abandonat deșeuri în natură, informează ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Potrivit ADI Deșeuri, cele două persoane ar fi abandonat deșeuri într-o zonă situată la ieșire din localitatea Cușma spre Dealul Negru. Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri au reușit, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, să le identifice pe cele două persoane, astfel că acestea au fost sancționate cu amenzi de 3.000 lei, respectiv 4.000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

”Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud monitorizează permanent zonele predispuse abandonului de deșeuri în natură din județul nostru, pentru a preveni și combate acest fenomen. Suntem indignați și mâhniți de atitudinea lipsită de respect a unor concetățeni, care aleg să arate indiferență și nepăsare față de comunitatea din care fac parte și preferă să polueze natura cu deșeurile lor. În prezent, colectăm de la poarta casei toate tipurile de deșeuri, derulăm campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale, răspundem prompt solicitărilor punctuale venite din partea cetățenilor cu privire la colectarea de diferite tipuri de deșeuri”, spun reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Pentru a descuraja astfel de gesturi, autoritățile anunță că acțiunile de verificare și control derulate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și Jandarmeria Bistrița-Năsăud vor continua în tot județul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!